Hoeveel zonnepanelen op het dak?

Je hebt vast wel eens gezien hoeveel zonnepanelen er op het dak van een huis liggen. Maar weet je ook waarom? In deze blogpost leer je alles over zonnepanelen: wat ze zijn, wat ze doen en of ze geschikt zijn voor jouw huis.

Wat is het doel van zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Dit gebeurt door middel van fotovoltaïsche cellen in de panelen. Zonnepanelen worden steeds vaker gebruikt om huizen en bedrijven van duurzame energie te voorzien.

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?

Dat is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:
– Hoeveel energie je gemiddeld gebruikt;
– Hoeveel ruimte je op het dak hebt;
– De oriëntatie (noord, zuid, oost of west) en hellingshoek van het dak;
– Wat de maximale capaciteit is van het elektriciteitsnet in jouw woning.

Een algemeen advies is om ongeveer 80 Wattpiek (Wp) aan zonnepanelen per vierkante meter dakoppervlak te installeren.

Welke soorten zonnepanelen zijn er?

Zonnepanelen worden onderverdeeld in twee categorieën: monokristallijne zonnepanelen en polykristallijne zonnepanelen. Monokristallijne zonnepanelen worden gemaakt van een enkel soort kristal, waardoor ze een hogere efficiëntie hebben dan polykristallijne zonnepanelen. Polykristallijne zonnepanelen zijn gemaakt van verschillende soorten kristallen en zijn minder efficiënt dan monokristallijne zonnepanelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *